četvrtak, 11.10.2007.

PROMIJENI PROGRAM

http://www.promijeniprogram.org

ŠTO JE TO?
„Promijeni program" je kampanja koju je pokrenuo Forum mladih SDP-a u cijeloj Hrvatskoj. Ovom kampanjom želimo starijima reći u facu što mladi misle i žele u svom gradu. Želimo omogućiti mladima da sami glasaju za programe koje žele da se realiziraju u njihovom gradu i želimo da gradovi i lokalni političari u suradnji s mladima donesu lokalne programe djelovanja za mlade.

ZAŠTO?

- zato što mlade nitko ni o ničemu ne pita, a svi pričaju da su mladi budućnost
- zato što se na mlade gleda isključivo kao na društveni problem, a ne kao društveni potencijal
- zato što mladi čine tek 6% političkih aktera dok je 94% onih koji odlučuju u naše ime starijih od 30 godina
- zato što se Nacionalni program djelovanja za mlade već godinama ne provodi, a gradski programi većinom nisu niti donešeni
- zato što je na Zavodu za zapošljavanje preko 100,000 mladih od čega ih 80,000 nema niti jednog dana radnog staža
- Zato što najveća većina mladih da bi riješila stambeno pitanje mora osvojiti sedmicu na lotu

KAKO?
Ne čekaj izbore da bi izabrao/izabrala!
Popuni na ovoj web stranici GLASAČKI LISTIĆ < 30 GODINA na kojemu možeš izabrati programe za mlade za koje TI misliš da su najbitniji u tvome gradu, a mi ćemo tvoj glasački listić uručiti predstavnicima grada. Ili jednostavno sam napiši na listiću neki svoj prijedlog za koji misliš da bi se trebao ostvariti u tvom gradu.

Što još možeš napraviti?
Organiziraj svoje društvo ili se poveži s organizacijama mladih u svom gradu. Inicirajte donošenje gradskog programa za mlade i zahtijevajte skupa s nama od vlasti u gradu da realiziraju programe za koje ste glasali. Utječite na „starije“ političare i budite ravnopravni partneri... jer tu se odlučuje o vama !!!

| 00:02 | komentiraj (0) | isprintaj | link